مقالات

تفاوت مودم و روتر چیست؟

تفاوت مودم و روتر شاید سوال بسیاری از افرادی باشد که قصد خرید هرکدام را دارند. پیشرفت تجهیزات مخابراتی باعث شده است که نام‌های متفاوتی همچون روتر سیسکو و مودم را زیاد بشنویم. به هر حال اهمیت ساختار مودم و روتر را نمی‌توان نادیده گرفت. به این دلیل که بر پایه شبکه می‌توانند به ارسال و دریافت اطلاعات بپردازند. در ادامه شما را با فرق مودم و روتر بیشتر آشنا می‌کنیم.

آیا روتر همان مودم است؟

مودم (modulator–demodulator) می‌تواند داده‌های آنالوگ را به دیجیتال یا به صورت برعکس تبدیل نماید. مودم DSL، مودم 3G/4G، مودم کابلی و مودم فیبر نوری یا GPON هر کدام دسته‌بندی مودم را تشکیل می‌دهند، اما روتر از مودم می‌تواند اینترنت را دریافت و در بین دیگر دستگاه‌ها به اشتراک بگذارد. می‌توانیم این‌چنین در نظر بگیریم که مودم، اینترنت را از شرکت ارائه دهنده دریافت و سپس به روتر انتقال می‌دهد. سؤالی که مطرح است، این است که روتر چگونه اینترنت دریافت شده از مودم را به اشتراک می‌گذارد؟

در واقع پورت LAN ، کابل شبکه و یا WIF می‌توانند اینترنت دریافت شده روتر را با دیگر دستگاه‌ها به اشتراک بگذارند. پس در این هنگام متوجه می‌شویم که روتر همان مودم نیست و فرق مودم و روتر در این شرایط نیز مشخص می‌گردد.

از طریق مودم و روتر چند دستگاه به اینترنت متصل می شوند؟

برای این که واضح‌تر تفاوت روتر و مودم را درک کنید، بهتر است بدانید که مودم در بین شبکه‌ می‌تواند سیگنال‌ها را از ISP به دستگاه‌های دیگر انتقال دهد، اما روتر به بررسی و رسیدگی ترافیک مابین دستگاه‌های گوناگون شبکه می‌پردازد. مهم‌ترین تفاوت مودم و روتر شاخصه امنیتی بودن روتر است. هک مودم به راحتی انجام می‌پذیرد، ولی روتر محدودیت خاصی را برای دسترسی هکران طراحی می‌کند. مودم تنها می‌تواند یک عدد کامپیوتر را به اینترنت متصل نماید. که این اتصال از طریق کابل انجام‌پذیر است. روتر اما این اختیار را دارد که دستگاه‌های گوناگون بیشتری را به اینترنت متصل نماید.

برای دانلود و آپدیت فریمور مودم و تعمیرات مودم می توانید در مقاله مربوطه مطالعه نمایید.

مودم و روتر چه ویژگی هایی دارند؟

این نکته درست است که مودم و روتر، هر دو جزء تجهیزات سخت افزاری هستند، اما عملکرد هرکدام کاملاً متفاوت است. معمولاً مهم‌ترین فرق مودم و روتر همان است که در ابتدا به آن پرداخته‌ایم، یعنی مودم قابلیت اتصال به اینترنت را دارد و روتر دستگاه‌های دیگر را به اینترنتی که از مودم دریافت شده است، متصل می‌کند.

مودم به هیچ وجه این قابلیت را در خود جای نداده است که بتواند ترافیک را کنار بگذارد. همچنین شما از مودم نمی‌توانید این انتظار را داشته باشید که بتواند چندین دستگاه گوناگون را به اینترنت متصل کند. مودم تنها به صورت مستقیم به اینترنت متصل می‌شود و این اختیار را ندارد که بتواند یک شبکه محلی را راه‌اندازی کند. موارد گفته شده که در حوزه کاری مودم نیست، به راحتی توسط روتر انجام می‌پذیرد.

روتر نیز این قابلیت را ندارد که بتواند همانند مودم سیگنال دریافت شده را رمزگشایی کند که این خود یکی از تفاوت‌های اصلی بین روتر و مودم را شکل می‌دهد. صددرصد اگر مودم نباشد، روتر کارایی خود را از دست خواهد داد. این یکی از فرق‌های اساسی و کلیدی به شمار می‌آید. روتر همچنین این قدرت را دارد که به سادگی بین چند دستگاه قادر باشد، اینترنت را تقسیم نماید. مدیریت و کنترل شبکه  وای‌فای و ترافیک ارسال شده را توسط روتر می‌توانید یک امتیاز برای روتر در نظر بگیرید که به هیچ وجه مودم این قابلیت را نمی‌تواند از آن خود کند.

مقالات کاربرد و کار روتر چگونه است؟ و چگونگی تنظیمات روتر، می تواند جهت تکمیل اطلاعات مفید واقع شود.

سخن پایانی

ما در این مقاله به تفاوت مودم و روتر پرداخته‌ایم. به هر حال هرکدام قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی را به خود اختصاص داده‌اند. همین ویژگی‌های گفته شده می‌توانند تفاوت هرکدام را نیز بیان کنند. متوجه شده‌ایم که برای یک خرید مقرون به صرفه و کم هزینه، مودم می‌تواند گزینه ایده آل‌تری باشد.

آن دسته از افرادی که قصد مدیریت شبکه و ترافیک را دارند، نمی‌توانند تنها به خرید مودم اکتفا کنند، در این شرایط طبیعتاً باید به دنبال خرید روتر هم باشند. به یاد داشته باشید که راه‌اندازی شبکه محلی تنها به وجود روتر بستگی دارد. با پیشرفت تکنولوژی شما می‌توانید نسبت به خرید مودم روتر که یک دستگاه ترکیبی است اقدام نمایید. این دستگاه قیمت بالاتری نسبت به مودم و روتر دارد، اما قابلیت‌های هر دو را در خود جای داده است.

همچنین برای تهیه روتر مناسب می توانید از کارشناسان خبره شرکت نیتا مشاوره رایگان بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − دو =